Наслідки нічної атаки рф по Україні: є загиблі та поранені

Знову вдарили по людям

Фото: голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко

У ніч проти 9 червня  від 22.00 до 04.00 год ворог завдав удару по Україні іранськими ударними БПЛА «Shahed-136/131» та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55. Знищено 14 безпілотників та чотири ракети. Найбільше від удару постраждала Житомирщина. Про наслідки повідомила Звягельська міська рада та голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Внаслідок падіння уламків, за попередньою інформацією, 4 будинки зруйновані, 30 – пошкоджені. Одна людина загинула, 3 осіб травмовано. Пожежа площею близько 300 кв. м ліквідована», - йдеться у повідомленні.

Деталі атаки рф прокоментували у Повітряних силах.  Протягом атаки було запущено до 16 ударних БпЛА та шість крилатих ракет повітряного базування.

«Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил в зонах відповідальності повітряних командувань »Схід«, »Захід« та »Південь«, у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено чотири крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів »Shahed-136/131«, »Ланцет« та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня »Орлан-10«, »Supercam", - йдеться у повідомленні.

Окупанти завдавали ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури. Росіяни запускали Shahed з південного напрямку. Крилаті ракети летіли з району Каспійського моря, - із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

У Повітряних силах також повідомили, що близько 20.00 8 червня РФ завдала ударів з Чорного моря двома ракетами «Калібр» по одному з цивільних об’єктів на Черкащині.

Читайте також: ГУР: росія має запас ракет для атак на важливі цілі

«Авіацією Повітряних Сил ЗС України за минулу та поточну добу завдано до 20 вогневих авіаударів по засобах ППО, логістиці, військовій техніці та позиціях окупаційних військ», - додали у командуванні. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена