Наступ з білорусі: аналітики оцінили ймовірність російської атаки на Україну

Заспокоїли людей

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) оцінили шанси наступу з білорусі. Експерти проаналізували російську та білоруську військову активність. Про це йдеться у новому звіті ISW.

«Найнебезпечніший прогноз ISW про потенційний великий наступ росії на північну Україну з білорусі здається все більш малоймовірним. В даний час ISW оцінює ризик російського вторгнення в Україну з білорусі як дуже низький», - зазначено

В ISW зазначають, що спостережувані військові дії в Білорусі за останні 24 години вказують на те, в білорусі не відбулося нічого істотного, про що можна було б повідомити. Українців заспокоїли, адже атака з білорусі здається експертам малоймовірною.

«Представник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Андрій Юсов заявив, що в даний час загроза російської наступальної операції з боку білорусі відсутня і що ГУР не спостерігає угруповання і готовність російських сил в білорусі, які дозволили б провести таку операцію. У Генштабі України підтвердили, що станом на 22 січня російські війська в білорусі не формували ударну групу», - навели нову інформацію експерти ISW.

Раніше в ISW оцінюючи загрози нової російської атаки з білорусі впродовж найближчих тижнів, експерти вважали: є менш ймовірно, однак таку атаку наприкінці 2023 року вважають більш ймовірною.

Також у попередньому прогнозі аналітики назвали малоймовірною пряму участь Мінська у війні проти України

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена