Оприлюднено фото наслідків ракетного удару по Харківщині (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На жаль не обійшлося без людських жертв

Ввечері, 8 червня, російські війська завдали ракетних ударів по Харківській області. Рятувальники цілу ніч ліквідовували наслідки пожеж спричинені обстрілом. Про це повідомили у прес-службі обласної ДСНС в оперативній інформації, станом на 07:00 год 9 червня 2022 року.

«Загалом, за добу рятувальники здійснили 34 оперативні виїзди, з яких: на ліквідацію пожеж — 27, у т. ч. пожеж спричинених обстрілами — 16, пожеж з інших причин — 11, також 4 — для проведення аварійно-рятувальних робіт, 1 раз на допомогу комунальним службам, 2 виїзд для надання допомоги населенню та на ліквідацію наслідків ДТП», — йдеться у повідомленні.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Новобаварському районі Харкова, а також Чугуївському, Ізюмському, Богодухівському та Харківському районах області. У результаті цих пожеж постраждали житлові будинки, господарчі споруди, майстерня, сінник, складські будівлі, гаражі та автомобілі, будівля кафе, магазин, шкільна бібліотека, а також хвойні ліси.

За попередніми даними не обійшлося без людських жертв.

«Зокрема, внаслідок ворожого обстрілу, близько 23:00 год, пожежі стались у будівлях кафе, продовольчого магазину та шкільній бібліотеці у Новобаварському районі Харкова. Загальна площа пожеж склала біля 500 кв. м. Часткових пошкоджень зазнала будівля школи. Для ліквідації пожежі було задіяно 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 50 фахівців особового складу ДСНС. О 03:10 год усі пожежі були ліквідовані. За попередніми даними 2 особи загинуло, ще 4 особи зазнали травм. Остаточна інформація з’ясовується», — додали в ДСНС.

Додамо, що вчора по всій території України спрацьовували системи оповіщення населення. 

Фото: ДСНС Харківської області

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена