Поблизу Львова, посеред білого дня підстрелили собаку (фото)

jyuj
jyuj

У четвер, 2 серпня, в дендрологічному парку села Оброшине, що поблизу Львова, посеред білого дня підстрелили собаку. Про це повідомила у «Спільноті собачників Львова» Вікторія Андрущак, яка саме гуляла парком, передає "Еспресо.Захід«.

»Я просто шокована. Ніколи не думала, що в нас, йдучи на прогулянку в парк, треба бути готовим до пострілів. Ми ж не в гарячій точці, — розповіла «Еспресо.Захід» Вікторія Андрущак. — Ми гуляли дендрологічним парком, що біля палацу єпископів, як раптом почули два постріли. Після цього побачили собаку. Він повільно йшов, а з морди текла кров. Собака до себе не підпускав. Я зателефонувала в ЛКП «Лев», але там сказали, що Оброшине — це вже не Львів, то приїхати за нею не можуть. Тому я написала в Оброшинську групу та «Спільноту собачників Львова», може, хтось впізнає собаку«.

[gallery link=»file« ids=»300340,300341,300339«]

Жінка розповіла у коментарі виданню, що це вже не перший випадок, коли в Оброшине стріляють у тварин.

»Цього разу поцілили у собаку, але ж так і людину можна пристрелити! Зрештою, собака теж живе створіння!« — каже Вікторія.

На її допис відгукнулася Христина Смалюх, яка впізнала собаку. Це Білка, яка вже півтора року живе біля їхнього під’їзду.

»Це дуже спокійна і лагідна собака, хоч і велика. Я навіть не впевнена, чи вона вміє гавкати. Десь півтора місяця тому її стерилізували. Я їй тиждень колола антибіотики. І вона це дозволяла, — каже Христина. — Ще вранці її та інших собак погодувала і поїхала на роботу. Сиджу в обід в їдальні, відкриваю «Facebook», дивлюся — Білка поранена. Я була шокована! Сіла за кермо й поїхала по собаку. З подругою доньки ми знайшли її в парку за кривавими слідами. Взяли на капу й повезли до ветеринара. Лікар витяг одну кулю. Ще дві застрягли глибоко, треба робити рентген. Ветеринар каже, якщо вони потрапили у легеню, то їх неможливо буде витягти, бо собакам в Україні операції на легенях не проводять. Є ще четвертий отвір ближче до грудей. Лікар каже, що стріляли, швидше за все, з дробовика. Гарантії, що вона виживе, немає«, — розповіла жінка.

Наразі, тварина прокинулася після анестезії і перебуває у ветклініці. Тим часом жінка шукає перетримку для собаки.

»Не можу забрати її додому, але ж і залишити її в під’їзді після операції не можна. Я дуже хочу, аби вона вижила. Це дуже віддана собака. Мені у голові не вкладається, чому хтось у неї стріляв", — додала Христина Смалюк.

Ветеринарний лікар повідомив про собаку з вогнепальним пораненням у поліцію, тож тепер правоохоронці розслідуватимуть цей інцидент.

varta1.com.ua: Новини