Продукти, які можуть зникнути з полиць українських супермаркетів слідом за сіллю

Про ситуацію розповідають мережі розповсюджувачів продуктів

Нещодавно українці стикнулися з проблемою — дефіцитом кухонної солі. Про те, які ще товари можуть зникнути з полиць супермаркетів, повідомили в матеріалі «НВ Бізнес».

Дефіцит гречки та зростання цін на цю крупу викликано тим, що навіть до початку війни в Україні була нестача гречки для внутрішнього ринку. Після початку вторгнення сировини поменшало, частина виробництв не запущена, а імпорт припинено.

Рітейлер «Metro» припускає, що частково ситуація зможе вирішитись після збирання нового врожаю, але все залежатиме від можливості його зібрати і надалі обробити.

Також у «Metro» зазначили, що критичний дефіцит соди на полицях супермаркетів був у період березня-квітня, коли було ускладнено ланцюги постачання сировини.

Наразі постачальники переорієнтуються на інші джерела закупівлі сировини, але це безпосередньо впливає на зростання цін, у тому числі через логістичні витрати, додали у «Metro».

Водночас у мережі спростували чутки про дефіцит оцту.

«Підвищення попиту може бути пов’язане з сезонним збільшенням використання у зв’язку з початком домашньої консервації, який почнеться впродовж 2–3 тижнів», — додали в компанії.

Нагадаємо, раніше у списку дефіциту розповідали про деякі фрукти та овочі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також