Програма харчування дітей та учнів у закладах освіти Львова: кількість школярів, які харчуватимуться безкоштовно, збільшилася

1201kharchuvannyaє
1201kharchuvannyaє

На сесії Львівської міської ради, яка відбулася 23 грудня затвердили Програму безоплатного харчування дітей та учнів у закладах освіти Львова на 2022 рік. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Метою програми є створення умов для здорового розвитку дитини, підвищення рівня соціального захисту та забезпечення раціональним харчуванням дітей та учнів закладів освіти міста.

З метою посилення соціального захисту дітей та учнів закладів освіти міста Львова, управління освіти забезпечуватиме безоплатним харчуванням дітей працівників закладів охорони здоров’я, померлих внаслідок коронавірусної хвороби, дітей з особовими освітніми потребами, а також учнів 1–4 класів, дітей із багатодітних сімей.

Нагадаємо, впродовж 2018–2021 років, відповідно до ухвал ЛМР безкоштовним харчуванням забезпечувалися учні 1–4 класів закладів загальної середньої освіти та діти із багатодітних сімей.
Окрім того, у 2021 році рішенням сесії ЛМР безкоштовним харчуванням охоплено категорію дітей працівників закладів охорони здоров’я, померлих внаслідок коронавірусної хвороби (COVID-19), зумовленою ситуацією, що склалася навколо епідемії Covid-19.

Зараз у закладах освіти м. Львова навчається:


  • у 1-4 класах закладів загальної середньої освіти м. Львова — 35 830 учнів;

  • діти із багатодітних сімей, що виховуються у дошкільних закладах освіти Львівської міської територіальної громади — 3 106 дітей;

  • діти із багатодітних сімей, що навчаються у закладах загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади — 8 391 учнів.

varta1.com.ua: Новини