Тищенко розповів, хто дозволив йому поїхати у Таїланд

Він має документи

Народний депутат Микола Тищенко стверджує, що поїхав у службове відрядження до Таїланду власним коштом, щоб нібито провести роботу зі стратегії президента Володимира Зеленського в країнах Азії. Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Бабель».

Тищенко перетнув український кордон 10 січня 2023 року за своїм біометричним паспортом і не використав у поїзді дипломатичний.

«Чому я це зробив? МЗС і президент заборонили брати в будь-які поїздки дипломатичні паспорти», – сказав політик.

Він має документи, підписані спікером парламенту Русланом Стефанчуком і головою партії «Слуга народу» Давидом Арахамією, але це документи не про відрядження, а про відпустку. Тому він поїхав у службове відрядження власним коштом.

Тищенко також заявив, що зараз він перебуває у В'єтнамі, де проводить депутатську роботу.

«Вище керівництво країни поставило завдання перед кожним нардепом, кожним заступником голови фракції, яким я є, попрацювати з депутатами та зробити напрацювання за напрямками. Вибрали стратегічні напрями – Арабські Емірати, Азія, Африка. Країни, які сьогодні, скажімо так, не розуміють, що відбувається у європейській частині світу», – додав він.

Депутат додав, що прибуде до України через кілька днів після завершення його візиту до В'єтнаму, але не розповів, чим займатиметься, заявивши, що це секретна інформація.

Нагадаємо, народний депутат «Слуги народу» Микола Тищенко на 11-му місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну запланував у Бангкоку зустріч з українською громадою.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також