У Львові змінили умови продажу алкоголю

Що це значить

Фото ілюстративне

Львівська міська рада частково послабила обмеження для закладів громадського харчування та мережевих магазинів щодо продажу алкогольних напоїв на території Львівської ТМГ. Зокрема, дозволили продаж всіх видів алкоголю з 12:00 по 21:00 год у ресторанах, магазинах та супермаркетах.

Про це йдеться у розпорядженні від 1 червня «Про внесення змін до розпорядженні Львівського міського голови від 19.03.2022 № 93», пише «Tvoemisto.tv».

Тепер, згідно з розпорядженням, алкогольні напої у Львові дозволили продавати з 12:00 по 21:00 год.

Водночас із 21:00 по 12:00 год заборонений продаж пива (окрім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у закладах харчування та торгівлі. Окрім цього, споживання алкоголю у громадських місцях, у тому числі на літніх майданчиках та терасах ресторанів, пабів і кафе у Львові надалі залишається забороненим.

Відповідні оголошення про дозвіл на продаж алкоголю ще вчора з’явилися й на вітринах магазинів і супермаркетів Львова. 

Натомість у межах розпорядження мають посилити відповідальність за недотриманням вимог шляхом залученням до громадських робіт. Військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії, інших утворень відповідно до закону України військових формувань, а також працівникам правоохоронних органів продаж алкоголю заборонений.

Контролювати дотримання вимог цього розпорядження має Головне управління Національної поліції та управління патрульної поліції у Львівській області.

Нагадаємо, що у Львові спершу 28 лютого часткового обмежили продаж алкогольних напоїв з 18:00 по 12:00 годину дня, а наступного дня, 1 березня, ввели повну заборону на їхній продаж. Це стосувалося, як мереж магазинів, так і закладів громадського харчування.

19 березня продаж алкогольних напоїв на всій території Львівської області заборонили з 21:00 по 10:00. Тоді міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що у Львові надалі діятиме повна заборона на продаж алкоголю.

Додамо, що в Києві змінили час продажу алкоголю.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена