У ЗСУ пояснили, що зараз відбувається з мобілізацією

Полковник Роман Горбач

Мобілізація в Україні почалася 24 лютого минулого року і постійно триває. Ніяких хвиль мобілізації немає, а особовий склад мобілізують за визначеними обліково-військовими спеціальностями: переважно через потребу у фахівцях на нові зразки озброєння. Про це заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач.

Він зазначив, що відправлятися одразу до бойових військових частин можуть лише ті мобілізовані, які мають досвід військової служби і нетривалу перерву у проходженні служби.

«Особовий склад, який раніше не проходив служби, вони можуть бути призвані тільки в навчальні центри, де, знову ж, їх вчать за визначеними спеціальностями, після того вони прибувають до військових частин на конкретні посади», — додав полковник.

У більшості випадків громадяни сьогодні викликаються до територіальних центрів комплектування з метою уточнення військово-облікових даних, а Росія своєю чергою може розповсюджувати іншу інформацію у пропагандистських цілях.

Водночас представник ЗСУ не виключив, що можуть бути випадки порушень з боку начальників територіальних центрів комплектування, однак за його словами, ці випадки не є системними, і по кожному такому випадку проводяться службові перевірки.

«Право кожного громадянина — подавати скарги як до правоохоронних органів, так і до керівництва Міністерства оборони, Сухопутних військ», — підсумував Горбач.

Як повідомлялося раніше, юристи повідомили чи можуть українцям вручати повістки у військкомат телефоном

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт