Українські рятувальники отримали від британських колег парк пожежно-рятувальної техніки (ВІДЕО)

Техніка укомплектована спеціальним обладнанням та повністю готова до експлуатації

Працівники Державної служби надзвичайних ситуацій отримали від британських колег парк пожежно-рятувальної техніки. Про це інформує пресслужба ДСНС. 

Загалом, це 17 пожежно-рятувальних автомобілів та колінчатий підіймач. Техніка укомплектована спеціальним обладнанням та повністю готова до експлуатації.

Під час передачі засновник ГО «Імпакт» Оксана Романуха зазначила, що за 10 років це був найбільший конвой, який вдалося зібрати в такі мінімальні терміни.

«Програма мінімум для нас була зібрати хоча б 10 автомобілів, але, на щастя, вдалося укомплектувати вісімнадцять. До формування конвою долучилися практично всі пожежно-рятувальні частини Великої Британії. Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб така робота продовжувалась й надалі з нашими міжнародними партнерами», — сказала вона.

Своєю чергою, заступниця Міністра внутрішніх справ Мері Акопян підкреслила, що сьогодні місія рятувальної служби разом з поліцією і військовими надскладна. «Ми сподіваємося, що Велика Британія буде допомагати нам й надалі отримувати сучасну техніку та обладнання».

Очільник ДСНС Сергій Крук подякував за підтримку партнерам та наголосив на тому, що сьогодні в Україні близько 15 тис об’єктів повністю зруйновані, на яких працюють наші рятувальники.

«Враховуючи чисельність Служби та обсяг робіт, що проводить ДСНС, Служба постійно потребує відповідної техніки та обладнання».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також