Увага: на державні органи України здійснюють кібератаку, попереджають про небезпечні листи

Відкриття таких файлів загрожує крадіжкою конфіденційної інформації, пошкодженням даних та комп’ютерних систем!

Фото ілюстративне

На державні органи України було здійснено нову кібератаку групою Armageddon. Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про отримання нових небезпечних електронних листів з темою «№ 1275 від 07.04.2022», йдеться у повідомленні на офіційному сайті відомства.

«Листи містять HTML-файл, відкриття якого призведе до створення на комп’ютері архіву з файлом під назвою «Щодо фактів переслідування та вбивства працівників Прокуратури з боку російських військових на тимчасово окупованих територіях.lnk". Його відкриття, у свою чергу, призведе до можливості хакерів отримати повний контроль над вашим комп'ютером і загрожує крадіжкою конфіденційної інформації, пошкодженням даних та комп’ютерних систем», — повідомляється в дописі.

Активність асоційовано з діяльністю групи UAC-0010 (Armageddon). Нагадаємо, ця група вже неодноразово здійснювала кібертаратаки як державні органи України, так і на країни ЄС.

Команда CERT-UA попереджає, що члени групи, серед іншого, використовують Dynamic DNS сервіс NO-IP.

«Необхідно звертати особливу увагу на з’єднання з доменними іменами, що використовуються згаданим сервісом», — йдеться у попередженні.

Детальніше можна ознайомитись на сайті відомства.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також