З Польщі до Львова привезли заражену сальмонелою курятину

1559113061-stolica-s-su-IMGM0247
1559113061-stolica-s-su-IMGM0247

В Україні виявили куряче м’ясо, яке заражене сальмонелою. Цей продукт у нашу країну доставили з Польщі.

Про це повідомляється на сторінці в «Facebook» Головного управління Держпродспоживслужби в Києві.

«Інформуємо стосовно виявлення Salmonella Enteritidis у курятині, що експортувалась з Польщі (виробник: Rolnicza Spoldzielnia Produkcyjna, Rojewo; відправник: Mitmar Sp. z.o.o., Glowno). Курятина була перероблено на м’ясо механічного обвалювання та надіслана до України (отримувач: ТОВ «Фішзахід», вул. Городоцька, 355 Г, м. Львів, 79040)»,зазначається у повідомленні.

Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», якщо оператор ринку має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно має розпочати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу. Якщо такі харчові продукти могли потенційно потрапити до споживача, оператор ринку інформує споживачів про причини їх вилучення та у разі потреби відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я споживачів.

Про вжиті заходи щодо подальшого поводження з вказаними харчовими продуктами необхідно повідомити Держпродспоживслужбу.

«Попереджаємо операторів ринку про відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»,зазначається у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини