Заряд емоцій ще до відпочинку: пасажир рейсу "Київ–Батумі" розповів про екстрену посадку літака в "Борисполі" (відео, фото)

гшлш
гшлш


У четвер, 24 червня, літак авіакомпанії «SkyUp» слідуючи рейсом за маршрутом «Київ–Батумі» здійснив екстрено аварійну посадку в «Борисполі». Пасажири змушені були скористатися кисневими масками. Про це розповів, на сторінці у «Facebook», пасажир рейсу Роман Варшавський.







Вінничанин Роман Варшавський розповів, що насправді сталось у салоні й чому літак посадили.

Пасажири сіли в літак «Boeing» об 11:00 год, а вже о 11:20 год почався зліт. Перед цим виліт затримали на годину. Злетіли бадьоро, проте відчуття, як розповів чоловік, були не дуже приємними.

«Набрали висоту, пролетіли приблизно 5–10 хвилин. Потім відбулась якась незрозуміла для мене поведінка організму. Водночас, смарт-годинник надіслав мені повідомлення, яке я ніколи не бачив від нього, щось типу «ви піднялися, терміново перевірте рівень кисню в крові»», — поділився Варшавський.


Оскільки годинник чоловіка мав функцію пульсометра, пасажир виміряв — 80–83 % рівень кисню. Чоловік припустив, що така реакція організму — це наслідки вакцинації від COVID-19, яку він зробив напередодні.

Вже за деякий час стюардеса повідомила, що необхідно пристебнутися. Потім різко випали маски — це був сюрприз не лиже для пасажирів, а і для стюардів. Чоловік подумав, що це помилково. Аж поки не почув крик: «Одягайте маску, терміново».

«Не всі одразу розібрались, як одягнути маску. Траєкторія літака почала різко змінюватися. У літаку одразу стало спекотно, з’явився невеликий запах горіння. Без маски було дихати нереально», — розповів пасажир.


За декілька хвилин з’явились стюарди з кисневими балонами та аптечкою, аби допомогти, кому було необхідно, коли траєкторія літака стабілізувалася.

«Тоді всім пасажирам сказали, що літак повертається назад у Бориспіль. Приблизно 30–40 хвилин вони летіли на низькій висоті, перебуваючи в масках. »Приземлилися нормально. Швидка допомога, очікували пожежну. Все, як має бути«, — відзначив Варшавський.

Претензій чоловік ні до кого немає, зокрема стюарди добре працювали. »Як компенсацію «SkyUp» запропонувала безоплатну у їжу та підміну літаку. Правда, годувати їм прийдеться рази в 2–3 менше пасажирів, ніж летіло. Більша частина людей відмовилася продовжувати рейс«, — розповів чоловік.

Пасажир додав: »Чомусь ця аварійна посадка відбувається за зведеннями аеропорту як затримка (нібито ми не вилітали і поверталися, а затримали рейс до 16:00 год). І не знаю, навіщо стюарди одразу під час посадки різко почали ховати кисневі маски в ящики«.

Додамо, що літак »Київ–Батумі« вилетів аеропорту »Бориспіль" 24 червня, об 11:49 год, проте вже за 40 хвилин повернувся. На борту виникла позаштатна ситуація — технічна несправність. Наразі,  спеціалісти з’ясовують причини інциденту. На щастя, ніхто з людей не постраждав.



varta1.com.ua: Новини