Життя поділилось на до та після: місяць війни Росії проти України

Четвер 24 березня – рівно місяць тому Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну

Сьогодні, 24 березня — двадцять дев’ятий день від повномасштабного вторгнення Російських військ в Україну. Минув рівно місяць відколи президент РФ Путін о 04:40 год ранку 24 лютого оголосив війну Україні.

За цей місяць окупаційні війська  РФ не змогли зайти в жодне велике місто, крім Херсона. Київ, Харків, Маріуполь, Суми та інші продовжують відчайдушно тримати оборону. На тимчасово захоплених територіях вони зустрічають спротив цивільного населення — всіх, хто залишився на території. Сам ж РФ завдяки санкціям занурюється в ізоляцію від світу.

Російські війська обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

За даними ООН, понад 3,5 мільйона людей виїхали з України після вторгнення Росії. Це найгірша криза біженців у Європі з часів Другої світової війни. Водночас Збройні сили України стримують наступи ворога — плани Кремля про захоплення Києва за три дні з тріском провалились. У РФ однак називають успішним проведення операції.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також