Алабай покусав дитину та загриз сусідського пса: як покарають власницю

Поліцейські двічі за п'ять годин отримали скаргу від мешканців

Жителька Одещини, алабай якої покусав дитину та загриз сусідського пса, понесе відповідальність за порушення правил утримання собак. Про це повідомили у прес-службі поліції Одеської області.

Інцидент відбувся 15 травня.  До поліції звернулася жителька одного з сіл Раухівської громади Березівського району із повідомленням, що сусідський  пес алабай покусав її 10-річну доньку. 

Дитину доставили до лікарні з ранами руки та обличчя. На щастя її життю наразі нічого не загрожує. 

Правоохоронці з’ясували, що дівчинка гралася із сусідськими дітьми у дворі, де знаходився пес. Несподівано він зірвався з ціпка та напав на дитину. Господиня відтягнула собаку та викликала «швидку». 

«Поліцейські, встановивши обставини події, відносно власниці тварини склали протокол за ч. 3 ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення за фактом утримання незареєстрованого собаки у місцях, де це заборонено відповідними правилами, що спричинило заподіяння шкоди здоров'ю людини. Також з жінкою правоохоронці провели профілактичну бесіду та нагадали правила щодо утримання собак», - йдеться у повідомленні.

Однак, як з’ясувалося, це вже вдруге за п'ять годин правоохоронці отримали виклик за тією ж адресою: пес знову зірвався з ланцюга, вискочив за огорожу та загриз тер'єра місцевої жительки, який пробігав повз двір.

Відносно власниці алабая правоохоронці вдруге склали матеріали за тією ж статтею КУпАП.  

Адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду.  

«Власниці собаки, відповідно до санкції вищезгаданої статті, загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 гривень) з конфіскацією тварини», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлює відповідальність за утримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, утримання незареєстрованих собак, приведення їх у громадські місця, вигул собак без повідків та намордників (крім собак, породи яких не внесені до Переліку небезпечних порід собак) чи в не відведених для цього місцях, а також неприбирання власником тварини її екскрементів під час перебування тварини у громадському місці (крім вигулу у спеціально відведених для цього місцях), у тому числі вчинені особою повторно протягом року, а також якщо це спричинило заподіяння шкоди здоров’ю людини або її майну.

Читайте також: на Львівщині село пішло на карантин через сказ у домашньої собаки

Правоохоронці закликають громадян відповідально ставитися до утримання домашніх улюбленців, особливо якщо це собаки з визначеного Переліку небезпечних порід. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також