Мешканці села поблизу Львова вимагають встановити світлофор на дорозі державного значення (ФОТО)

І камери

Фото ілюстративне

Мешканці села Гряди звернулися до відповідальних державних органів з проханням встановити на ділянці дороги М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська, що неподалік села, світлофор та засоби фіксації порушень правил дорожнього руху. Про це пише прес-служба ЛМР

У департаменті міської агломерації ЛМР зазначають, що на цій ділянці щодня на небезпеку наражаються дорослі та діти.

Керівниця Офісу Львівської громади у Гряді Оксана Калиняк каже, що питання світлофора для їхньої громади більш ніж актуальне.

Фото ЛМР

«Це - життєво необхідна потреба. Адже цією ділянкою дороги користуються майже всі мешканці громади. Офіс громади неодноразово звертався у відповідні державні служби, але - безрезультатно», - сказала Оксана Калиняк.

Департамент міської агломерації знову скерував офіційні звернення до керівника Львівської обласної (військової) адміністрації, патрульної поліції та Служби автомобільних доріг.

Предмет звернення – облаштувати пішохідний перехід на ділянці дороги М-09 неподалік села Гряда світлофором. А також встановити технічний засіб автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

«Світлофор як нагальна потреба для Гряди на дорозі державного значення став основним проєктом, який пропонувала реалізувати громада на діалоговому семінарі з представниками Ради Європи, який ми організували. Запропонований громадою проєкт – не в компетенції міської ради, оскільки йдеться про дорогу державного значення. Проте вкрай важливий для людей і потребує негайного реагування», - наголошують у департаменті міської агломерації ЛМР

Читайте також: у Львові з наступного тижня запрацює новий автобусний маршрут: деталі

А поки це питання не вирішено, усіх учасників дорожнього руху, зокрема водіїв, просять бути максимально уважними на цій ділянці дороги.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена