На Львівщині солдат втік з військової частини і отримав за це чотири роки тюрми

Вирок не мігли пом'якшити, адже солдат має ще одну судимість

Фото ілюстративне з відкритих джерел

 

У Яворові солдата-контрактника засудили до чотирьох років ув'язнення за втечу з військової частини. Кілька років тому, ще до повномасштабного вторгнення, солдат втік і не з'являвся не службі впродовж чотирьох місяців.

Як повідомляє  Zaxid.net, реальне тюремне ув'язнення контрактник отримав, бо минулого року був засуджений за крадіжку.

З порталу судової влади відомо, що засуджений солдат – уродженець Дрогобича Сергій Соловйов. З військової частини він втік 25 вересня 2018 року і сам повернувся в розташування через чотири місяці – 28 січня 2019 року.

За самовільне залишення військової частини передбачена кримінальна відповідальність. На засіданні Яворівського суду Соловйов просив його дуже не карати і визнав свою провину. Однак Сергій Соловйов вже сидить у в'язниці. У березні минулого року його судили за крадіжку і грабіж з проникненням в житло.

Читайте також: дезертир з СБУ втік до «лнр», а спробувавши «руського міра» повернувся до Києва.

При призначенні покарання за самовільне залишення військової частини суддя Яворівського суду Наталя Швед враховувала, що солдат вже має судимість, і призначила йому реальний термін ув'язнення. Тож Сергій Соловйов сидітиме у в'язниці 4 роки. На цей вирок ще може бути подана апеляція.



varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий