На заході України селян закликають прихистити на зиму мешканців обласних центрів

Через високу ймовірність відсутності опалення у багатоповерхівках

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликає мешканців багатоповерхових житлових будинків на зиму виїхати до села. Він переконаний, що ситуація з електропостачанням тільки погіршуватиметься, повідомляє «ТСН».

Марцінків переконаний, що ситуація із відсутністю електрики тільки погіршуватиметься. Може статись так, що світла не буде декілька днів. Мер Івано-Франківська додав, що місто готує пункти обігріву для мешканців багатоповерхівок, проте вони можуть не вмістити усіх охочих, а тому Марцінків закликав мешканців міста переїжджати до села. 

«Рекомендую знайти місце перебування у сільській місцевості чи в індивідуальних будинках. Хтось може має родину, знайомих у селах. Бажано домовитися про проживання, дуже важко буде виживати у багатоквартирних будинках», — пояснив міський голова.

Також мер Франківська закликав мешканців прилеглих сіл прихистити жінок та дітей з міських багатоповерхівок. Руслан Марцінків додав, що через російські обстріли 53 багатоповерхівки у Франківську залишились без опалення. 

Як повідомлялося, ДТЕК попереджає про відключення електроенергії на декілька днів.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий