У Львові благодійники допомогли ліцеїстам, які збирали на дрон для бійців під Бахмутом

Голова ОВА передав дрон ліцеїстам!

Сьогодні, 14 червня, Максим Козицький передав львівським ліцеїстам квадрокоптер від благодійників. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Ще 1 червня начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів у своїх соцмережах, що учні львівського ліцею №8 влаштували ярмарок для збору коштів на Mavic 2 для захисників на Бахмутському напрямку. Ярмарок приурочили до Міжнародного дня захисту дітей. Ліцеїсти власноруч напекли смаколиків та виготовили прикраси і продавали їх заради доброї справи. 

Ця історія зворушила підприємця Віктора Візного і він разом з ГО «Форпост Львів» вирішив подарувати школярам безпілотник, на який вони збирали кошти. Літальний апарат допомагатиме бригаді, у якій служить батько одного з учнів старших класів львівського ліцею №8.

«Коли ти робиш щось добре з відкритим серцем, можливість втілити це обов’язково знайдеться. І обов’язково зустрінеш людей, які тебе підтримають. Передав сьогодні школярам цей квадрокоптер від благодійників. Пишаюся тим, що мав нагоду познайомитися та поспілкуватися з такими щирими, свідомими та активними молодими людьми. Дякую Віктору Візному і ГО «Форпост Львів»! Уже через кілька днів Mavic 2 буде на передовій», – розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Під час ярмарку учні зібрали 100 тисяч гривень. Половину цих коштів передали для 80 окремій десантно-штурмовій бригаді, іншу половину скерували 24 ОМБР імені короля Данила.

«Ці кошти допомогли бригадам закрити їхні власні збори. Наприклад, львівські десантники закупили зарядні станції Bandera Power і виносні антени з ретранслятором, аби підсилити дальність польоту дрона. А воїни королівської бригади купили квадрокоптер». – додав очільник області. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт