У Львові засудили чоловіка, який проспав мобілізацію

Львів'янин не прибув у найвідповідальніший момент і отримав три роки тюрми

ФОТО: ілюстративне

В Україні вперше з’явився випадок, коли обвинувачений заявив, що просто проспав візит до військкомату. У Львові нещодавно було засуджено до трьох років позбавлення волі місцевого мешканця, який саме проспав мобілізацію. Про це повідомляється в опублікованому вироку на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

«26 вересня 2022 року пройшов військово-лікарську комісію, згідно якої був визнаний придатним до військової служби під час мобілізації на особливий період», - повідомив про обвинуваченого Шевченківський суд.

Згідно з опублікованою інформацією, чоловік під особистий підпис отримав повістку, але ні в призначений час, ні в подальшому не прибув до місця призову. Суд кваліфікував його дії як ухиляння від мобілізації, але обвинувачений заперечив свою винуватість. Суду він пояснив, що він насправді не ухилянт.

«Допитаний в судовому засіданні обвинувачений заперечив свою винуватість у вчиненні цього кримінального правопорушення та пояснив, що він не ухилявся від призову за мобілізацією без поважних причин, а пройшовши військово-лікарську комісію, готовий був прибути до місця призову, однак у день відправки на мобілізацію проспав і вчасно не прибув до місця призначення. На наступний день і всі інші дні не прибув до РТЦК, оскільки не мав можливості з'явитися у звязку з тим, що в нього хворі батьки. На даний час готовий до призову на військову службу», - йдеться у вироку.

Своєю чергою допитаний у судовому засіданні заступник військового комісара повідомив, що обвинувачений не тільки не з'явився за викликом, але і не відповідав на телефонні дзвінки.

В підсумку суд призначив військовозобов'язаному покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, але з іспитовим терміном у 2 роки. Крім того, як зазначається в документі, до набрання вироком законної сили обвинувачений буде перебувати під домашнім арештом.

Як ми з'ясували з власних джерел у правоохоронних органах, в цій справі є ще один нюанс. За даними правоохоронців, свого часу цей обвинувачений сам приходив до військкомату, але згодом його плани, мабуть, дещо змінилися.

Читайте також: суд на три роки позбавив волі чоловіка, який ухилявся від військової служби.

«Про цього обвинуваченого відомо, що йому 32 роки, він є львів'янином», - повідомила в коментарі для ТСН.ua речниця обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

 
 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк