Лікарі рятують життя маленькому хлопчику зі Львова, який постраждав від ракетного удару у Вінниці (ФОТО)

Внаслідок обстрілу, загинула мама дитини

Лікарі рятують життя маленькому хлопчику зі Львова, який постраждав від ракетного удару у Вінниці (ФОТО)

У Львові лікарі рятували життя маленькому хлопчику, який дістав вкрай важке поранення від ворожої ракети у Вінниці.

Трагічною історією сім’ї 7-річного Ромчика Олесіва, який отримав важкі опіки 45 % поверхні тіла під час авіаудару у Вінниці, 14 липня, поділилися "Варта 1" у прес-службі львівської лікарні, куди доправили дитину.

Його мама Галина Олексів загинула, очікуючи на прийом лікаря у клініці «Нейромед». Рому транспортували на подальше лікування за кордон.

Дитинці, яка постраждала внаслідок авіаудару у Вінниці, нададуть допомогу в Німеччині.

«Ромчику 7 років. Він зі Львова. 14 липня хлопчик разом з мамою поїхав навідати бабусю з дідусем у Вінницю. Заодно записалися на консультацію до лікаря у місцеву клініку. Батько Ярослав залишився у Львові», — розповіли в лікарні.

Біля 11 години дня зв’язок із сином та дружиною зник. Вся країна дізналася — по Вінниці завдано ракетного удару.

Рому батько знайшов у Вінницькій обласній лікарні й тільки три дні тому за результатами ДНК-експертизи дізнався про смерть 29-річної дружини Галини. Хлопчик зараз перебуває у дуже важкому стані.

Фото: прес-служби лікарні

Близько 45 % тіла дитини вкрили зовнішні опіки, ще 35 % — внутрішні. Вони настільки глибокі, що місцями навіть досягають кісток. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи.

«До того ж у Роми закритий перелом лівої руки та декілька уламків від снаряду у черепі. Маленького пацієнта транспортували до Львова. Зараз дитина евакуйована до Німеччини. На Ромчика чекає ще ряд втручань, у тому числі пересадка шкіри та пластичні операції. На жаль, нині нам доводиться приймати дуже важчих пацієнтів. За близько п’ять місяців війни наші спеціалісти уже надали допомогу 5 тисячам постраждалих із найскладнішими воєнними травмами», — додали в лікарні.

Фото: прес-служби лікарні

Серед них багато й дітей з мінно-вибуховими, осколковими пораненнями, ампутованими кінцівками та важкими опіками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до Львова доправлено двох поранених під час ракетного удару по Вінниці.

Також під час ракетного удару по Вінниці загинула дружина декана Львівської музичної академії.

Нагадаємо у четвер, 14 липня, російські війська ракетами вдарили по цивільних об’єктах Вінниці. Внаслідок терористичної атаки, десятки людей постраждали, багато загинуло, а серед жертв були діти.

новини Львова війна ракетний удар по Вінниці постраждалі удар по Вінниці