СБУ задокументувала схему привласнення чиновниками Львівської ОДА бюджетних коштів (фото)

СБУ задокументувала схему привласнення чиновниками Львівської ОДА бюджетних коштів (фото)

Служба безпеки України задокументувала масштабну схему привласнення чиновниками Львівської облдержадміністрації бюджетних коштів у сфері будівництва. Про це, 28 квітня, повідомили у пресслужбі відомства, на сторінці у «Facebook».

За наявною інформацією, керівник одного з управлінь облдержадміністрації, спільно з підлеглими, налагодили системний механізм привласнення бюджетних коштів, які виділялися на будівництво об’єктів у Львівській області.

Нагадаємо, що у понеділок, 27 квітня, у Прокуратурі Львівської області погодили підозри очільнику одного із управлінь ЛОДА, його підлеглому та керівникам товариства у привласненні бюджетних коштів виділених на будівництво амбулаторій. Про це повідомила головний прокурор Львівської області Ірина Діденко.

Як повідомив голова Львівської ОДА, Максим Козицький — горе-чиновником виявився т. в. о. начальника управління капітального будівництва. На сайті Львівської ОДА вказано, що цю посаду займає Олег Пелих.

[caption id=«attachment_190060» align=«alignnone» width=«443»] Фото ЛОДА: Олег Пелих, т. в. о. начальника управління капітального будівництва[/caption]



«Вони залучали до протиправної діяльності керівників та засновників комерційних структур як підрядні фірми-отримувачі бюджетних коштів. Залучені до оборудки підрядні організації фальсифікували документи щодо об’ємів та вартості виконаних робіт. Свої «розрахунки» комерсанти за попередньою домовленістю погоджували з посадовцями облдержадміністрації. Потім бюджетні кошти привласнювалися учасниками схеми. У межах розпочатого за матеріалами СБУ кримінального провадження проводиться комплекс судових експертиз для встановлення повної суми завданих бюджету збитків. Наразі лише на одному з об’єктів будівництва експертизою підтверджено суму привласнених коштів у розмірі понад 1,3 мільйона гривень», — повідомили у СБУ.

[gallery link=«file» ids=«189851,189850,189849»]

За вказаним фактом керівнику та власникам підрядної організації повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3, 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання повідомлення про підозри службовим особам Львівської ОДА, які раптово захворіли.