У Польщі збільшать присутність військ у прикордонних воєводствах

Ці регіони розташовані на кордоні з Україною, Білоруссю, Литвою та росією

У Польщі збільшать присутність військ у прикордонних воєводствах

 Польща планує посилити свою військову присутність у воєводствах, що межують з росією та білоруссю, розгорнувши більше військ у Вармінсько-Мазурському, Підляському, Люблінському та Підкарпатському воєводствах. Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, пише польська інформаційна агенція PAP.

Він розповів, що минулого тижня відбулось засідання комітету з національної безпеки. Однією із тем для обговорення стала ситуація на польсько-білоруському кордоні, оскільки останнім часом почастішали спроби нелегально перетину кордону з боку Білорусі.

Очільник оборонного відомства Польщі також повідомив, що збільшення військової присутності на кордоні запланована на 2025 рік. Він також зауважив, що це буде «постійна присутність» і на це вже забезпечено фінансування.

Крім того, Владислав Косіняк-Камиш зауважив, що збільшення військової присутності дозволить надавати допомогу людям на кордоні, якщо це буде необхідно. Міністр оборони підкреслив, що всі заходи спрямовані на стримування потенційних ворогів та атак.

 Нагадаємо, 24 березня 2024 року, російська ракета о 05:23 (за київським часом) порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

 В Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, її також не було потреби збивати, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту. Також в МЗС Польщі повідомили, що вимагатиме від росії пояснень з приводу порушення російською ракетою повітряного простору Польщі.

Польщавійна в УкраїніМіноборонипольські військаприкордонні воєводства