Львівські патрульні врятували від самогубства молоду людину

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Вночі, 20 грудня, на вулиці Княгині Ольги, 19-річний юнак побачив невідомого, який намагався стрибнути з мосту. Він завадив зробити чоловікові цей вчинок і викликав патрульних, які вже через 3 хвилини були на місці. Про цей випадок розповіли у пресслужбі патрульної поліції у Львівській області.

31-річний львів’янин просив поліцейських залишити його в спокої, адже він всеодно покінчить із життям. Він хотів стрибнути на товарний потяг.

Чоловік сказав, що лишив прощальну записку рідним і повертатися не збирається.

Поліцейські 4-го батальйону Максим Маньковский та Богдан Грицаїшин продовжували розмовляти з ним і з’ясовувати причини.

Вони викликали швидку, однак, коли медики приїхали чоловік навідріз відмовився від госпіталізації, і, знову, патрульні лишилися з ним наодинці.

Зневірений у житті розповів, що давно готувався до самозгуби і неодмінно це зробить. Поліцейські не могли залишити чоловіка з такими думками.

Через деякий час спілкування, вони попросили його сісти в службовий автомобіль і самотужки проїхали до лікарні. Львів’янин продовжував наголошувати, що не бачить сенсу госпіталізації, адже жити від цього він не захоче.

Патрульні викликали на місце його батьків.



«Якщо ви бачите, що у ваших рідних, друзів, знайомих тривалий час поганий настрій — це проблема на яку потрібно негайно реагувати. Якщо після невдалої спроби самогубства бажання померти у людини посилюється, це говорить про те, що він виявився не в змозі подолати кризу, пов’язану з тими чи іншими життєвими проблемами. За невдалою спробою самозгуби, часто є повторна спроба. Така людина потребує термінової допомоги і консультації фахівців, але перш за все він потребує уваги, співчуття. Причини самогубства різноманітні. Зазвичай, вони відбуваються із-за порушень психіки, розладів особистості, соціальних проблем, важких соматичних захворювань. При психічному захворюванні може статися притуплення інстинкту самозбереження, порушення емоцій, розвинутися фобії, імперативні галюцинації або важка депресія. Причиною самогубства можуть бути надмірно важкі життєві умови. Якщо людина розчарувався в житті, не бачить у ній сенсу і розцінює самогубство як єдиний вихід із ситуації, то він потребує допомоги. Як правило, такі люди вже не здатні самостійно звернутися за нею, тому їм повинні допомогти близькі люди, або ті хто поруч. Люди, схильні до самогубства, найчастіше просто хочуть, щоб їх вислухали і не скоюють самогубства тільки тому, що знаходять гідного співрозмовника, який здатний їх вислухати і проявити розуміння», — кажуть правоохоронці.

varta1.com.ua: Новини