В Одесі від кору померла дитина, яку госпіталізували з підозрою на бронхіт

В Одеській міській інфекційній лікарні хлопчик помер від кору. Від початку року це третя дитина у місті, яка загинула від цієї хвороби.


«Дитина — мешканець Одеси, 1 рік 3 місяці, смерть настала у результаті корової пневмонії. На момент надходження до лікарні була інформація про попередній контакт з хворим на кір», — повідомили в департаменті охорони здоров’я Одеської міськради, передає «УНІАН».


Як пише «Думская», мати вважає, що дитина могла заразитись у обласній дитячій клінічній лікарні, де хлопчик перебував з бронхітом. Коли його стан погіршився, медики діагностували запалення легень та направили до інфекційної лікарні. У історії хвороби стояла позначка «контактував з хворим на кір».


Стан дитини покращився, але за п’ять днів знову погіршився — хлопчика знову забрали до інфекційної лікарні, де він і помер. Там загиблий лежав поруч з іншим пацієнтом, який контактував з хворим на кір.


«Мені лікар сказав, що його випадково поклали поруч з дитиною, яка хворіла на кір. Щоб він не захворів, порадив зробити уколи імуноглобуліну. Коли його виписали, він бігав, рухався. 1 грудня ввечері у нього піднялася температура. У лікарні вже сказали, що у нас починається кір. Вранці я дала йому ліки, які прописали. Йому відразу зле стало. Я говорила лікарям, а вони мені говорили, що нічого страшного — це, мовляв, наслідки кору», — розповіла виданню мати Людмила Ластовська.


Зі слів матері, після низки скарг на те, що дитина не може дихати, синіє та температура зависока, хлопчика перевели до реанімації. Було невелике покращення стану, однак на ранок після цього лікарі повідомили, що дитина вночі задихнулася.


У хлопчика не було щеплення: за словами матері, влітку хлопчик хворів і пропустив планову імунізацію. Мати збирається до поліції, оскільки вбачає недбальство у поводженні лікарів.


Головний лікар інфекційної лікарні не вбачає провини медиків.


«Хворі госпіталізуються в бокси за діагнозом. До нього поклали не хворого на кір, а хворого з контактом по кору, з таким самим контактом, який був у нього. Захворювання протікало дуже важко. Специфічного лікування цієї хвороби, на жаль, не існує. Ми не з усім можемо впоратися», — каже головний лікар Світлана Лаврюкова.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також