Війна зайшла в глухий кут - ГУР

Заява Кирила Буданова

Війна в Україні в даний час зайшла в глухий кут, оскільки ні Україна, ні Росія не можуть домогтися значних успіхів на полі бою. Про це в інтерв'ю ВВС заявив глава української військової розвідки Кирило Буданов. 

«Ситуація просто застопорилася. Вона не рухається», - сказав Буданов.

РФ «зараз повністю зайшла в глухий кут», зазнавши серйозних втрат, і, на його думку, Кремль вирішив оголосити ще одну мобілізацію призовників.

Буданов зазначив, що ЗСУ як і раніше не вистачає ресурсів для просування вперед у багатьох областях.

«Ми не можемо перемогти їх в усіх напрямках комплексно. І вони теж. Ми з нетерпінням чекаємо нових поставок зброї та прибуття більш досконалої зброї», - пояснив він.

Після серії невдач російських військових, можливий ще один наземний наступ росіян з Білорусі на початку 2023 року. 

Буданов зазначив, що маневри російських військових в Білорусі проводяться з метою відвернути українські війська з полів битв на півдні і Донбасі на північ країни.

«На даний момент я не бачу ніяких ознак підготовки вторгнення в Київ або північні райони з боку Білорусі», - сказав Буданов.

Росія використовує Білорусь як плацдарм для атак, але Буданов вважає, що білоруське суспільство не підтримає подальшу участь у війні, а аналітики ставлять під сумнів рівень готовності її 48-тисячної армії. 

Нагадаємо, росіяни атакували приватний сектор в Києві, є постраждалі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт