Слідчі ДБР повідомили про підозру Рябчуку, який вчинив стрілянину (ВІДЕО)

Незабаром йому оберуть запобіжний захід.

Слідчі ДБР повідомили про підозру Рябчуку, який вчинив стрілянину (ВІДЕО)

Слідчі повідомили про підозру Артемію Рябчуку, який вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі. Про це інформує ДБР.

«Йому повідомлено про підозру за п. 1 та п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство); ч. 3 ст. 408 КК України (дезертирство); ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів)», — повідомляє відомство.

У ході затримання в Рябчука вилучено особисті речі, у тому числі ті, що можуть містити на собі сліди вчинення злочину: кров, продукти пострілу, а також зброю та гільзи.

Слідчі провели огляд місця події та місця затримання, а також провели допити свідків, зокрема з дозволу лікарів допитано одного з поранених, який наразі перебуває у лікарні Мечникова.

Працівники ДБР проведуть слідчі дії, що дозволять встановити чи не перебував Артемій Рябчук у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

У найкоротший термін буде призначена експертиза щодо психічного стану Рябчука.

Слідство розглядає декілька версій трагедії, серед яких і можливі неуставні відносини, що могли стати причиною вказаного злочину.

Інформація щодо бійки, яка трапилася кілька місяців тому, та цькування затриманого іншими військовослужбовцями вже перевіряється слідчими ДБР.

У пресслужбі Нацполіції додали, що найближчим часом стрільцю обиратимуть запобіжний захід. Відомо, що прокурори клопотатимуть про взяття під варту без права внесення застави.

Нагадаємо, стан чотирьох поранених стабільний, ще одна 22-річна жінка перебуває у тяжкому стані. Для потреб поранених понад 40 нацгвардійців та поліцейських здали кров.

Нагадаємо, 27 січня, о 03 год 40 хв, на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» у Дніпрі сталася трагедія. 

Також Рябчук після затримання зізнається у скоєному та пояснює як вбивав людей та тікав з місця. Відповідне відео згодом оприлюднили у мережі.

Додамо, що імена поранених та загиблих нещодавно були оприлюднені у ЗМІ.

Про Рябчука відомо, що він з Одещини, ріс без батька. 

Затримання Рябчука відбулося сьогодні зранку. 

Внаслідок сьогоднішньої стрілянини, командуючий НГУ подав у відставку.

криміналновинирезонансРябчук розстрілявНГУ