На Львівщині вперше в Україні по-новому обиратимуть директорів шкіл

Відтепер у конкурсну комісію зможуть увійти мешканці громади

Ілюстрація: Освітній портал

На Львівщині відтепер у конкурсну комісію, яка обиратиме кандидата, зможуть увійти не лише представники державних органів управління освітою, а й мешканці громади, повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

Він поінформував, що відтепер щоб  директорами шкіл на Львівщині ставали лише ті люди, які справді гідні цього високого звання підписав важливий документ. Департамент освіти і науки Львівської ОДА розробив Типове положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти Львівської області.

Відтепер у конкурсну комісію, яка обиратиме кандидата, зможуть увійти не лише представники державних органів управління освітою, а й мешканці громади.

Також у профільному департаменті пропонують враховувати додатки до дипломів усіх кандидатів, які хочуть зайняти посаду директора, а завдання для оцінювання кандидатів має готувати Міністерство освіти і науки України, а не місцевий відділ освіти, щоб уникнути будь-яких упереджень в оцінюванні.

З наступного тижня цей документ почнемо імплементовувати в процесі відбору кандидатів в усіх громадах Львівщини.

Типове положення про конкурс на посаду директорів шкіл — інноваційний проєкт, якого довго потребувала середня освіта України.

«Пишаюся, що першою його реалізовує саме Львівська область. Вірю, що незабаром говоритимемо про імплементацію цього положення в усіх загальноосвітніх закладах нашої держави. Уже маємо схвалення від заступниці міністра освіти і науки Віри Рогової, яка нещодавно відвідала Львівщину з робочим візитом», — зазначив Козицький.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також