Обираємо ноутбук для дистанційного навчання та роботи в Чорну п’ятницю

Наближається сезон розпродажів з 21–28 листопада — Чорна п’ятниця. Отже, настав час розглянути список товарів, які потрібно придбати. У день розпродажів з’являється можливість купити багато корисних речей зі знижкою. Йдеться і про ноутбуки, які стали частиною повсякденного життя українця, як телевізор чи холодильник. Компактні розміри та наявність різних опцій роблять їх зручними для онлайн-навчання чи дистанційної роботи. Важливо лише підібрати правильну модель.

Які параметри важливі в ноутбуці для дистанційного навчання

Дистанційне навчання в Україні стало повсюдним. Зі спалахом коронавірусу в країні 2020 року школи почали застосовувати техніки проведення уроків онлайн. Головна умова — наявність гаджета. У його якості може використовуватися телефон, планшет, але найкращим варіантом вважається ноутбук. Для продуктивного проведення занять підбирайте портативний комп’ютер із такими характеристиками:

  • Екран не менше 13.3 дюйма. Дитині зручно буде спостерігати за кількома відкритими вікнами. За такого розміру дисплея можна сидіти на достатній відстані від монітора, щоб менше втомлювалися очі.
  • Оперативна пам’ять від 8 ГБ. Це дозволить уникнути підвисань під час уроку.
  • Гарнітура. Для спілкування з учителем потрібні якісна веб-камера та мікрофон. Не у всіх ноутбуках встановлено ці компоненти. Але це не проблема, адже хорошу гарнітуру можна придбати окремо.

Які параметри важливі в ноутбуці для віддаленої роботи

Ноутбук - прекрасний інструмент для віддаленої роботи. Завдяки мобільності його можна брати з собою в поїздку і працювати з будь-якого куточка світу за наявності інтернету. Розглядати його характеристики потрібно виходячи з того, в якій сфері ви працюєте:

  • документальна, текстова діяльність (бухгалтерія, копірайтинг, журналістика);
  • менеджмент;
  • дизайн;
  • IT;
  • управлінська діяльність;
  • торгівля та інше.

Залежно від особливостей професії увагу приділяють конкретним параметрам. Наприклад, у торгівлі, де використовуються складні програми (як CRM), має значення обсяг оперативної пам’яті, система зберігання даних і потужний процесор. Онлайн-консультантам потрібна якісна гарнітура, а дизайнеру складно буде працювати на приладі з дисплеєм, який не відповідає професійним запитам.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт