Усе про водостійкий макіяж: секрети, поради, мастхеви

Влітку макіяж руйнується швидше, тож варто дотримуватися певних правил, які допоможуть підвищити його стійкість. Ці поради нескладні й не повинні вас заплутати. Найголовніше: не забувайте вчасно і правильно знімати стійкий макіяж! Матеріали для демакіяжу завжди є на «EVA.UA». А зараз поговоримо про те, як правильно робити стійкий макіяж. Ці знання дуже легко структурувати. Ми зробили це для вас.

Ось вам покрокова інструкція, збережіть її собі — і нехай ваш макіяж легко витримує і дощ, і спеку!

  1. Макіяж наноситься тільки на чисту шкіру. Отже, перший крок — очищення. Його треба робити засобами, які підходять вашому типу шкіри.
  2. Після очищення перед макіяжем першим чином наноситься флюїд або зволожувальна сироватка. Цей етап необхідний для будь-якої шкіри, і для жирної також. Особливо якщо ви, маючи жирну шкіру, використовуєте матувальні креми та праймери. Секрет полягає у тому, що матувальний крем чи праймер, нанесений одразу на очищену шкіру, може викликати на шкірі захисну реакцію, і тожі жирний блиск тільки збільшиться. MOLsFzC-ccq3_04LMK_16v4Y3O6ZLsN6V44Iurua3UuFjS1GAYKLGc6I3uQ4c2tmqbp5IQ_6YkBKuCUKpAPDrix3sRSxgHheqg-BLWFrW2vAVXyZt9pP9-3weNCAokGxComgvG0mGGiDTP9_7Kmw_Gg
  3. Після сироватки чи зволожувального флюїду треба нанести праймер. Його призначення — закріпити тональний крем та запобігти його окисленню впродовж дня. Праймер використовується у дуже маленьких дозах — на все обличчя має вистачити дози розміром з горошину. Це важливо, бо якщо ви нанесете праймер товщим шаром, макіяж «потече». Праймер має відповідати типу шкіри та потребам: зволожувати, матувати, коригувати тон .
    Отже, тональний засіб наноситься після праймера. Обирайте стійкий: long-lasting або long-wear. Вичавіть тональний засіб у долоню та наберіть невелику кількість на пензлик. Нанесіть швидкими рухами, починаючи від центру обличчя. Це убезпечить вас від надлишку тонального засобу на обличчі та його потрапляння на лінію росту волосся.
    Nr4VUChj-YwQGSdpVlnR46wUhfWZ-iqzX67XwGktf5eU1Ph8FgPnkoDHKZyNuAY7qFN5f_8y2OCB5JDhsTKd_9jeSI9Wxm5cWnfCkgDAnxPNLbyRMpWS-B7GmOvYjr3erDJpbNn8Pr1NrcnVnWacASc
  4. Під очима нанесіть консилер. Обережно промокніть залишки консилеру ватною паличкою. І нарешті закріпіть макіяж розсипчастою пудрою.
  5. Стійкий макіяж очей почніть з нанесення силіконової бази або стійких кремових тіней нейтрального відтінку. Поверх бази нанесіть кольорові тіні.
  6. Після нанесення тіней використайте водостійку або вологостійку туш та підводку для очей та стійкий маркер або лайнер для брів.
  7. Щоб не корегувати макіяж упродовж дня, використовуйте стійкі рідкі помади. Підготуйте губи до нанесення помади: нанесіть на них бальзам, дайте йому увібратися (на це потрібно 15 хвилин), зітріть залишки. На підготованій таким чином шкірі помада протримається довше.

Не забувайте, що стійка косметика за частого використання підсушує шкіру. Тому треба приділяти ретельну увагу демакіяжу, роблячи його правильно, та доглядати за шкірою.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт